Ben je in acute geldnood? Voor sekswerkers die afhankelijk zijn van kortetermijninkomsten en (nog) geen aanspraak kunnen maken op financiële steun vanuit de overheid of een verzekering, is er een noodfonds opgericht. Dit noodfonds DEF is een initiatief van sekswerker Hella Dee en is mogelijk gemaakt door particuliere giften ♥ ♥

Wanneer je in acute geldnood bent gekomen door de coronacrisis, kom je mogelijk in aanmerking om 40 euro cash te ontvangen uit dit fonds (zolang het fonds hier ruimte voor heeft). Dit bedrag is bedoeld voor eerste basisbenodigdheden zoals boodschappen, medicijnen, noodtransport en beltegoed. Vooralsnog worden de noodbedragen uitgegeven door organisaties in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Check op www.dutchemergencyfund.nl voor de laatste informatie over welke organisaties met DEF samenwerken.

Wil je gebruik maken van dit noodgeld en is Rotterdam voor jou een goede locatie? Je kunt op werkdagen tussen 9:30 en 16:30 bellen met 010-2365212. Wanneer je niet direct een collega kunt spreken, wordt je zo snel mogelijk terug gebeld. We kunnen dan een afspraak met je maken hoe en waar je het geld op kunt halen in Rotterdam, meestal nog dezelfde dag.
Vanzelfsprekend kan dezelfde persoon maar bij een van de DEF samenwerkingspartners terecht voor noodgeld.

Heb je zelf de financiële ruimte om een donatie te doen aan het DEF? Het zou geweldig zijn wanneer je andere sekswerkers in deze zware tijd wilt helpen, wanneer je dat kan. Kijk op www.dutchemergencyfund.nl voor meer informatie om te doneren.

(We werken aan een vertaling van deze informatie in het Engels)